Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots busquen nous membres al barri de La Girada

Aquest divendres, els Xicots de Vilafranca aterraran al Barri de La Girada amb dues activitats. La primera serà una  xerrada que es farà al local de l’Associació de Veïns, a les 8 del vespre, on parlaran dels castells i la dinàmica de l’entitat castellera a la Vila. La segona activitat serà un assaig popular obert a tots els veïns del barri, a la rambla de La Girada.

<br />Aquestes activitats estan relacionades amb la voluntat de l’actual junta d’aproximar els castells i la colla al màxim número de persones amb l’objectiu final d’augmentar, si és possible, l’afecció pels castells i posar les bases per créixer en massa social. <br />L’assaig servirà per preparar la sortida que els Xicots faran a Vic, conjuntament amb els Sagals d’Osona i els Xiquets de Reus, i per acabar de perfilar els castells de vuit i les seves pinyes.

<br />Els Xicots, que l’any passat van celebrar el 25è aniversari, s’han marcat obrir una nova etapa de creixement de la colla que els porti, a mig termini, a superar el nivell actual de castells de 8 pisos i fer un pas cap a castells superiors com el 5 de 8, el 4 de 8 amb l’agulla o el 3 de 9 amb folre, castell del que ja van fer un intent l’any 2005. La colla considera que després de 10 anys assolint ininterrompudament castells de 8 pisos, el pas lògic ha de ser aquest treball constant i seriós per assolir aquestes noves fites que la colla i Vilafranca es mereixen.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: