Dimecres, 17 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El DAR abona demà prop de 7 MEUR dels plans de reestructuració i reconversió de la vinya

El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural realitzarà, demà, un pagament als productors acollits als plans de reestructuració i reconversió de la vinya a Catalunya per un import de gairebé 7 MEUR en concepte d’ajuts per les mesures finalitzades.

<br />Així, es pagarà un percentatge del cinquanta per cent a les sol·licituds corresponents a joves agricultors, agricultors a títol principal i explotacions agràries prioritàries, així com un vint per cent per a la resta de sol·licituds.<br />Segons el DAR, s’ha igualat els percentatges definitius d’ajut de les campanyes 2005/2006 i 2006/2007 als de la campanya 2007/2008, amb 602 expedients. Així, els joves agricultors, els agricultors a títol principal, i les explotacions agràries prioritàries han vist incrementada la subvenció del 45 per cent al 50 les campanyes 2005/2006 i 2006/2007 i, pel que fa a la resta de sol·licitants, la subvenció s’ha incrementat del deu per cent al vint.<br />Recordem que els ajuts dels plans de reestructuració i reconversió de la vinya es concedeixen per dues finalitats: compensar als productors que s’acullin a un pla de reestructuració i reconversió de vinya per les pèrdues d’ingressos derivades de l’aplicació del pla; i participar en les despeses de reestructuració i reconversió.

&nbsp;

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: