Divendres, 10 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Subirats demana que es faci una ordenança tipus per evitar abocaments de terres de manera incontrolada a la comarca

El ple de l’Ajuntament de Subirats va acordar, de manera unitària, una moció sobre les aportacions de terres, que volen que es pugui estendre a d’altres municipis, i que per tant pogués aplicar-se a nivell de tota la comarca.

L’alcalde de Subirats, Antoni Soler, ha comentat a la nostra emissora que ja fa uns dos anys que la comarca, i el seu municipi, rep terres provinents de grans obres d’infrastructura de Barcelona, com ara l’aeroport o la línia 9 del metro.

Aquestes terres sovint venen plenes de runes i restes que les fan poc o gens aptes per a l’ús agrícola. El que es demana amb la ordenança que es proposa des de Subirats, és un major control sobre l’origen i l’estat d’aquestes terres. De fet, Soler remarca que les explanacions poden ser positives si es fan bé, i per això demanava que per preservar la qualitat dels productes de la terra, es fessin només amb terres de qualitat provinents de la D.O. Penedès.<br />L’Ajuntament de Subirats ha denunciat per exemple abocaments a la llera de la riera tocant al terme de Gelida i la urbanització Casa Blanca, tot i que sense resultats positius.

La moció va ser aprovada en el ple del passat 14 d’abril de l’Ajuntament de Subirats, que contempla també una moratòria de llicències per abocaments per autoritzar només moviments de terres on s’acrediti la finalitat agrícola i la condició de ser agricultor. Quedarien fora d’aquesta moratòria aquells moviments de terres en que es garanteixi que son provinents de la D.O. Penedès o del municipi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: