Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’equip de govern justifica en la recessió de la construcció la seva prudència pressupostària

Després que l’equip de govern de l’Ajuntament de Vilafranca tanqués el pressupost del 2007 amb 5 milions d’€ de superàvit, en el darrer ple recordem es va obrir un llarg debat sobre el fet que es disposés d’aquest romanent i a què destinar-lo.

El portaveu de l’equip de govern del PSC, Francisco Romero, ha comentat que la situació de superàvit és fruit de la major recaptació gràcies a un bon moment econòmic, però que ja s’apunta una situació econòmica en que hi ha una recessió del sector de la construcció, que afecta també al món municipal. Romero ha explicat que les llicències per obres majors han baixat un 25%, una davallada general, però que es nota també a Vilafranca. Per aquests motius, el portaveu del govern municipal ha remarcat que es veu reforçada la decisió de tirar endavant uns pressupostos moderats en quan a la previsió d’ingressos, per no finançar el funcionament ordinari de l’Ajuntament en base a uns ingressos variables com aquests.

 

Des del PSC consideren que és millor tancar el pressupost amb xifres positives que no pas amb pèrdues. Estirar més el braç que la màniga en qüestions pressupostàries podria provocar haver de limitar les inversions per poder fer front a un pla econòmic que limités els projectes a realitzar i el mateix funcionament municipal.

 

En les properes setmanes s’haurà de decidir a que es destinen aquests cinc milions d’€, ja que tot sembla apuntar que seria un dels punts que podria tractar-se en el ple municipal d’aquest mes d’abril.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: