Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Veïns d’un barri de Torrelavit denuncien la construcció d’una urbanització que els limita l’accés

A través d’un comunicat, els veïns del barri del Carrer del Bosc, de Torrelavit, es queixen com la construcció d’una nova urbanització a la banda de les “Les Eres”, limita i restringeix el principal vial d’accés cap al barri.

Apunten que únicament disposen de dos accessos, un que és impracticable per a tractors i camions ja que és molt estret i costerut; mentre que l’altre feia fins ara només 3’8 metres d’amplada, resultant també estret ja que impedia el pas de dos vehicles a l’hora.

Denuncien però ara els veïns, que a causa de les obres que es fan per la construcció d’una nova urbanització, veuen com aquest accés encara queda més reduït, quedant en 3’6 mestres.

 

Explica una de les veïnes, Pilar Benejam, que l’Ajuntament de Torrelavit ha ofert ampliar l’amplada a 5 mestres, unes mides que els veïns consideren insuficients. Recordem que aquest únic accés és el que ha d’utilitzar per exemple el camió de la brossa, i que amb 5 metres continua sent complicat que hi circulin dos vehicles a l’hora.

 

L’oferta d’ampliació a 5 metres, comenta també Benejam, es fa a costa de reduir les voreres, cosa que resulta també inacceptable per part dels veïns. Uns veïns que a més es troben que en construir ells es veuen obligats a cedir terreny per fer vies de 10 metres d’amplada.

Dilluns tenen una reunió amb l’ajuntament per tal de mirar d’acostar posicions i trobar alguna solució, però Benejam explica que de moment no han rebut cap argumentació satisfactòria i que tenen la impressió que l’administració no els defensa davant dels interessos de la urbanització.

 

Els veïns argumenten que des de l’Ajuntament no se’ls ha donat cap informació, i que fins i tot els havien dit que no en sabien res d’aquesta urbanització. Temen que el barri quedarà escanyat si s’acaba quedant la proposta com està, ja que es condicionarà el seu futur.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: