Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tres busos nous entren en funcionament

Han entrat en funcionament tres busos nous del servei de transport urbà de Vilafranca. La presentació dels vehicles tenia lloc aquest migdia a la Rambla de Sant Francesc

L’Ajuntament de Vilafranca i l’empresa concessionària del transport urbà de viatgers, la Hispano Igualadina, han presentat aquest migdia els tres busos nous que ja han començat a donar servei a les tres línies de la ciutat. L’acte de presentació ha estat presidit per l’alcalde de Vilafranca Marcel Esteve, acompanyat pel regidor de Mobilitat i Aparcaments Josep Colomé i el director de La Hispano Igualadina Xavier Alsina.Els tres busos nous tenen 24 seients i estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. Disposen d’un pis baix tant d’entrada com de sortida, amb un sistema d’inclinació del vehicle per facilitar l’accés dels viatgers; estan equipats amb rampa i amb un pis antilliscant. La renovació de la flota de busos interurbans respon a la millora general del transport públic que es vol fer des de l’ajuntament. Els tres vehicles nous disposen de sistemes de seguretat d’última generació, rètols electrònics d’itinerari i ruta i els sistemes per a la validació de tiquets integrats. Pel que fa a la climatització i al combustible, els busos incorporen mesures de sostenibilitat que redueixen al màxim la contaminació que puguin generar fins a fer-los gairebé no contaminants.

El servei de transport urbà de viatgers de Vilafranca consta de 3 línies i 4 vehicles, un dels quals és reserva. Aquests busos van pels diferents barris del nucli urbà unint les àrees de població amb els principals punts de concentració de persones com l’Hospital, l’estació d’autobusos o la de tren. El servei consta de 57 parades, tot i que es pot anar ampliant.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: