Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Mossos detenen una parella com a presumptes autors de cinc robatoris amb violència a la comarca

Agents dels Mossos d’Esquadra de Vilafranca han detingut a David DF, de 27 anys, nacionalitat espanyola i veí de Sant Quintí de Mediona juntament amb la seva parella sentimental, menor d’edat, com a presumptes autors de cinc robatoris amb violència i d’un delicte de furt d’ús de vehicle. Aquests delictes, comesos entre el 15 de novembre i el 29 de desembre del 2007 havien creat una gran alarma social a la comarca.

Se’ls imputen quatre atracaments comesos en un estanc de Sant Joan de Mediona, en un hotel del municipi d’Olèrdola i en una pastisseria i una benzinera de Sant Pere Riudebitlles. També el robatori d’un vehicle, que posteriorment van utilitzar per assaltar la benzinera, i un atracament amb arma blanca a una persona que acabava de treure diners d’un caixer automàtic a Vilafranca.

La parella detinguda actuava seguint sempre el mateix modus operandi i ho feien acompanyats d’una tercera persona que continua sent buscada pels Mossos d’Esquadra. La menor vigilava els establiments assaltats per poder alertar als seus companys de la possible presència de la policia. En d’altres ocasions participava més activament en els fets delictius demanant als responsables dels establiments que la deixessin entrar per facilitar després l’entrada dels altres dos autors, que actuaven encaputxats i amb armes blanques. Els lladres amenaçaven a les víctimes, arribant fins i tot a colpejar-les, perquè els hi fessin entrega de tots els diners de la caixa.

Després de cometre els robatoris, els detinguts, que sempre actuaven amb la cara tapada, es canviaven ràpidament de roba per tal de dificultar la seva identificació per part dels agents dels mossos que havien muntat un dispositiu per tal de detindre’ls.

El jutjat de guàrdia de Vilafranca ha decretat l’ingrés a presó de David D.F. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: