Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal crea un espai permanent de col·laboració en matèria de seguretat ciutadana

Convocats per la Conselleria de Seguretat Ciutadana, dijous passat es van reunir els alcaldes i regidors de Seguretat Ciutadana dels ajuntaments de l’Alt Penedès, els vigilants municipals, els caps de les Policies Locals de Vilafranca, Sant Sadurní i Gelida, i representants de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Penedès dels Mossos d’Esquadra.

Actualment, hi ha juntes locals de Seguretat Ciutadana als 4 municipis de l’Alt Penedès que tenen Policia Local, però manca un espai de coordinació similar que aplegui els 23 municipis restants; per aquest motiu, la Conselleria Comarcal de Seguretat Ciutadana proposa celebrar reunions periòdiques per tractar les problemàtiques d’interès comarcal. El Secretari de Seguretat de la Generalitat, Joan Delort, ha vist amb bons ulls la creació d’aquest espai informal de coordinació d’àmbit comarcal en matèria de Seguretat Ciutadana i ha manifestat la seva intenció d’assistir quan sigui convocat.

Aproximadament la meitat dels municipis de la comarca demana que s’incrementi la col·laboració amb els ajuntaments i que hi hagi més controls i presència policial, durant els caps de setmana i els festius.

El cap de la Comissaria de Vilafranca, en resposta a les preguntes dels alcaldes, va explicar que els Mossos no tenen inconvenient a traslladar-se al domicili de les persones que, per diversos motius, no poden anar a les comissaries de Vilafranca i Sant Sadurní a fer les seves denúncies i que els ciutadans poden demanar la seva presència trucant al telèfon 088 les 24h del dia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: