Nou conveni per al programa "Parlem-ne" d’acolliment lingüístic per a immigrats sense alfabetitzar
Francesc Olivella, president del Consell Comarcal; Teresa Terrades, regidora de l’Ajuntament de Vilafranca i presidenta del Consell de Centre del Centre de Normalització Lingüística de l’Alt Penedès-Garraf, i M. Teresa Gil, presidenta de la Delegació d’Òmnium Cultural a Vilafranca, han signat un conveni de col·laboració per organitzar conjuntament una nova edició del programa “Parlem-ne” d’acolliment lingüístic per a les persones immigrades sense alfabetitzar que volen aprendre el català.
El programa és una iniciativa del Pla de Ciutadania i Immigració del Consell Comarcal i es duu a terme amb la col·laboració dels ajuntaments que hi participen, d’Òmnium Cultural, el Centre de Normalització Lingüística i la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat.
<p align="left">Mitjançant els cursos d’acolliment lingüístic, es potencia l’autonomia de les persones immigrades, es facilita que es puguin desenvolupar amb una certa normalitat i s’afavoreix la seva integració en la vida social catalana. A més d’oferir uns coneixements bàsics de llengua catalana, en els cursos del programa “Parlem-ne” es donen coneixements bàsics de l’entorn i coneixements específics sobre la cultura de la comarca i el municipi de residència.
<p align="left">El conveni signat aclareix l’àmbit de funcions de cadascuna de les 3 institucions (Consell Comarcal, Consorci per a la Normalització Lingüística i Òmnium Cultural) de cara a l’organització de l’oferta de cursos de l’any 2008, i es renovarà automàticament cada any mentre les parts hi estiguin d’acord.
<p align="left">
<p align="left">De cara a l’any 2008, s’han programat de moment 17 cursos d’acolliment lingüístic a 13 municipis de la comarca: Avinyonet del Penedès, Font-rubí, Gelida, la Granada, Mediona, Olèrdola, el Pla del Penedès, Sant Llorenç d’Hortons, Sant Martí Sarroca, Sant Quintí de Mediona, Subirats, Torrelles de Foix i Vilafranca del Penedès.
<p align="left">Els alumnes del programa “Parlem-ne” són majoritàriament dones marroquines, sense alfabetitzar o escassament alfabetitzades, que tenen grans dificultats a l’hora de desenvolupar-se al seu entorn immediat i realitzar les funcions que els corresponen dins l’organització domèstica.