Divendres, 14 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La pressió de la normativa anti tabac incentiva l’augment de persones que deixen de fumar

Des de fa alguns mesos la normativa que restringeix la possibilitat de fumar en espais públics on hi pugui haver infants o on es faci menjar, ha portat una certa polèmica. El cert però, també, és que ha portat a molts fumadors a plantejar-se deixar de fumar.

Tot i que les dades a nivell de comarca no son exhaustives, si que es pot dir que tenen molta similitud amb les generals de Catalunya. Així, l’infermer de l’àrea bàsica rural i responsable de tabaquisme, Antoni Serra, comentava que hi ha més homes que dones que fumen, però que per contra entre els joves que s’inicien en el tabac el nombre major és de noies.

 

Serra apunta també que la implantació d’una normativa més estricte contra el tabac fa que sigui més difícil fumar, i per tant incentiva d’alguna manera als fumadors a deixar-ho.

De totes maneres, Antoni Serra destacava també que aquestes qüestions s’han de mirar amb la perspectiva dels anys, i que les dades sobre la incidència que pot tenir sobre la salut dels fumadors i les persones que deixen de fumar no es podrà conèixer realment fins d’aquí a uns anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: