Diumenge, 11 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CiU considera que la inversió de la Generalitat a l’Alt Penedès és insuficient

El diputat de CiU Joan Raventós ha comentat a Vilafranca la inversió que la Generalitat preveu a la comarca de cara al 2008. Segons el diputat, l’any 2007 la Generalitat va invertir a la comarca de l’Alt Penedès un total de més de 41 milions i mig d’€, mentre que en el 2008 preveu fer una inversió de poc més de 34 milions d’€; amb la qual cosa la comarca perd inversió.

Però Raventós apuntava també que l’Alt Penedès és una de les comarques que rep menys inversió de les de l’Àrea Metropolitana. I remarcava també que si la inversió és minsa a la comarca, a nivell de Vilafranca son encara molt més baixes. Raventós especificava que calia treure de les inversions fetes a Vilafranca aquelles que son fruit de la seva capitalitat. Així, dels més de 34 milions d’€, només 2 serien per la vila.

 

L’Alt Penedès rebria l’69% de les inversions a l’Àrea Metropolitana; mentre que el Barcelonès i el Baix Llobregat reben el 81%.

Raventós parlava també del caire social dels pressupostos, que posava en dubte tenint en compte que per exemple entre les inversions previstes no es contempla ni un euro per a la construcció del Centre d’Assistència Primària de Vilafranca.

 

El diputat convergent va fer una llista també de temes que no es contemplen en els pressupostos de la Generalitat de cara al 2008, com ara escoles com les de Pacs, Subirats, Sant Quintí, Sant Llorenç o l’Institut de Sant Martí; no consta l’acabament de la C-15; i no es fa menció tampoc a la línia de ferrocarril Vilanova-Vilafranca.

Finalment també lamenten des de CiU que no hi constin obres que, malgrat estar pressupostades per aquest 2007, encara no s’han començat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: