Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’aparcament de l’Espirall, amb 155 places en la seva primera fase, es començarà el gener de 2008

L’alcalde Marcel Esteve i el regidor d’Obres i Projectes, Francisco Romero, han presentat aquesta tarda el projecte de l’aparcament soterrat del barri de l’Espirall, que s’ha de construir sota les places Pau Casal i Doctor Bonet.

Segons han avançat, la voluntat de l’equip de govern és que les obres s’iniciïn a primers de gener pel que fa a la primera fase, que inclouria l’aparcament soterrat a la plaça Pau Casals. Aquest aparcament tindrà 155 places, distribuïdes en dues plantes, i el termini d’execució de les obres és d’un any aproximadament. Francisco Romero remarcava que ara es fa la primera fase, sota la plaça Pau Casals, i amb un projecte important també d’urbanització de la superfície.

 

Per fer aquesta primera fase l’ajuntament disposa ja de finançament amb 2 milions d’€ provinents del plec de condicions per la concessió dels aparcaments de la Rambla Sant Francesc i Espirall. A més, hi haurà 800.000 més destinats a aquest aparcament de l’Espiral que deriven de l’aportació de la llei de barris.

Els responsables municipals remarcaven que després de la campanya de comercialització que s’ha fet en els darrers mesos, s’han venut aproximadament la meitat de les 155 places que es preveuen en aquesta primera fase.

 

Recordem que es tracta d’un aparcament que ha de satisfer d’una banda la mancança d’aparcament que hi ha per els mateixos veïns del barri, ja que hi ha molts edificis que no tenen pàrquins; al mateix temps que donar servei al públic en general amb places de rotació.

 

De cara a l’estiu de l’any vinent la voluntat és iniciar la campanya de comercialització de les 120 places que composaran la segona fase que es farà sota la plaça Doctor Bonet. Es repartiran també en dues places i estaran connectades amb les de la primera fase. Tindria un pressupost d’uns 3 milions d’€, que haurien de sortir de la venda de places de la primera fase. La previsió que fa l’equip de govern és que es pogués iniciar la seva construcció un cop acabi la primera, a primers de l’any 2009.

L’alcalde Marcel Esteve ha volgut remarcar també que aquest aparcament de l’Espirall serà el primer que gestionarà directament la societat municipal d’aparcaments.

Els compradors de les places, que tenen un preu de 12.000 €, no poden vendre-les abans de 15 anys i des de l’administració es farà un control exhaustiu per evitar que hi hagi males utilitzacions d’aquestes places de compra.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: