Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Correllengua s’ha encetat a Vilafranca amb jocs per als més petits

“Una llengua, una identitat”. Aquest és el lema del Correllengua 2007 que arriba aquest cap de setmana a Vilafranca amb l’objectiu de tornar a incidir amb l’ús social de la llengua catalana especialment amb els joves, en un moment, com afirmen diversos estudis, que aquest públic és el que no llegeix habitualment en català.

Així doncs “L’ús social de la llengua” és una de les velles reivindicacions de la jornada que organitza des de fa anys la Coordinadora d’Associacions per la Llengua, la CAL, arreu dels Països Catalans. El primer dels actes que s’han muntat a Vilafranca, però, tenia lloc ja ahir a la tarda, a la plaça Jaume Primer, l’indret on s’havia convocat a la mainada vilafranquina per participar dels jocs infantils que els organitzadors del Correllengua a la vila havien preparat. Es tractava que els menuts poguessin fer aquesta sopa de lletra, o millor dit encara, “el brou de lletres” amb mots fàcils de desxifrar i localitzar. A més els petits eren els encarregats de fer un mural que després es penjaria. A tot això s’afegia l’activitat d’enganxar en aquest burro català, la cua i la barretina. Els dos elements identificatius que li mancaven. I, finalment, les activitats es completaven amb una cursa de sacs. Poc després es va fer la tradicional cercavila amb els nens del Club Natació Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: