Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La verema a la D.O. Penedès presenta una sanitat excel·lent, però serà entre un 5 i un 10% inferior

Aquesta setmana ja s’ha collit el 60% de la verema i això permet al director del Consell Regulador de la DO Penedès, Josep Ribas, estimar que la collita serà entre un 5 i un 10% més curta que la de l’ any passat.

En una entrevista al magazín La Plaça, Ribas ha afirmat que calcula que es veremaran entre 220 i 230 milions de quilos de raïm, mentre que l’any passat es van collir 250 milions. De tota manera, Ribas diu que ens mantenim dintre dels paràmetres normals del Penedès.

Quantitat a banda, la qualitat del raïm és excel·lent i els vins resultants seran bons, segons Ribas. Enguany, els negres seran aptes per la criança a causa del bon índex de polifenols que presenten.

Quant al grau, el macabeu, amb 56 milions de quilos entrats, presenta una mitjana de 9’9, el xarel·lo fa 10’82 graus de promig, l’ull de llebre presenta un grau d’11’7 i el cabernet entre 12’8 i 12’75.

D’altra banda, aquest passat cap de setmana l’Associació de Viticultors del Massís del Garraf ha celebrat una primera mostra de vins, al Passeig de la Ribera de Sitges. L’entitat té presentada una sol·licitud al Consell Regulador per crear una subzona, al Garraf, per diferenciar els seus vins de la resta de vins Penedès. 

Ribas ha explicat que el Consell estudia la petició i ja ha iniciat anàlisis de sòl i de climatologia a diferents indrets. De tota manera, és categòric quan afirma que actualment cap estudi tècnic o científic avala la singularitat d’aquests vins.

 

La verema penedesenca ha superat el meridià i les converses per escollir el nou president del Consell Regulador de la DO Penedès continuen encallades. No obstant, Josep Ribas ha insistit que això en cap moment afecta les tasques del dia a dia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: