Dissabte, 18 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les pluges del cap de setmana aguditzen el risc de podridura a la vinya

Fortes tempestes de caràcter local han castigat l’Alt Penedès en els darrers quatre dies, fins diumenge.Aquestes precipitacions, que han estat molt irregulars en funció del pas de núvol, han descarregat més intensament a la comarca que no pas a Vilafranca.

Els 33 litres caiguts diumenge a Vilobí, que va patir irregularitats en el subministrament elèctric, contrasten amb els xàfecs que van caure a la capital penedesenca. Així, diumenge van caure 1’3 litres i dissabte 2’8, quantitats que queden lluny dels 16 litres registrats dijous al migdia.

La mitjana de litres registrats a la comarca aquest cap de setmana oscil.la entre els 15 i els 20 litres, en funció del dia.

El responsable de l’estació meteorològica de l’INCAVI a Vilafranca, Josep Gol, afirma que a l’agost 4 dies seguits amb pluja no és habitual.

 

Aquests xàfecs dels darrers dies no alteren la graduació del raïm però produeixen humitat a la vinya i ara que les nits s’allarguen és més dificultós que el raïm s’assequi i per tant, apareix el risc de podridura i infeccions.

 

A data d’avui, a Vilafranca ja han caigut uns 50 litres per metre quadrat durant el mes d’agost.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: