Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

3 i 4 de 9, 5 de 8 i pilar de 7 dels verds a la diada de Cal Figarot

Els Castellers de Vilafranca descarreguen el 3 i el 4 de nou i el cinc de vuit a la diada de Cal Figarot. Els verds van completar la diada amb el pilar de set.

Els Castellers de Vilafranca van tornar a signar dissabte al vespre la millor actuació del cap de setmana a la diada del vint-i-dosè aniversari de Cal Figarot. La diada de Cal Figarot serveix per als verds com a preparació per a la diada de Sant Fèlix i, amb aquesta actuació, els castellers escalfen els motors per oferir les millors construccions possibles el 30 d’agost.Els castellers de Vilafranca van començar la seva actuació amb el quatre de nou amb folre.En segon lloc van plantar el tres de nou.I, finalment, van fer el segon cinc de vuit de la temporada present.En acabar, els verds van aprofitar la diada del local per a fer una prova de tres de deu. I, finalment, es van acomiadar amb el pilar de set.L’actuació dels castellers de Vilafranca va ser el plat fort d’una diada intensa en què, com dèiem, la colla celebrava el vint-i-dosè aniversari del local social de Cal Figarot. La celebració començava a la tarda amb la inauguració de l’exposició homenatge del fotògraf de la colla, el Josep Maria Petrus. La mostra, titulada La història de la colla en imatges, permet veure una gran quantitat de fotografies dels verds, tant de castells com de castellers. El president dels castellers de Vilafranca Josep Cabré comentava que enguany s’acompleixen també els vint anys de castells de nou i que l’any que ve celebraran el seixantè aniversari de la colla. Cabré explicava que les fotografies d’en Petrus recullen bona part de tot el què hi ha al darrere de tants anys de castells.

El Petrus es va mostrar molt emocionat pel fet que la colla li dediqués una exposició homenatge i va poder explicar tota la seva trajectòria com a fotògraf. En Petrus ha tirat moltíssimes fotografies però li és molt difícil triar-ne alguna. L’exposició estarà oberta fins al 23 de setembre a Cal Figarot.

Però la mostra fotogràfica no era l’únic acte que precedia l’actuació castellera. La Mulassa de Valls va visitar Vilafranca per encapçalar una cercavila pels carrers del centre. L’acompanyaven els Castellers, que van fer diversos pilars durant el recorregut. La Mulassa de Valls és la més gran de Catalunya i està portada per quatre persones.

La cercavila va acabar amb la construcció d’un pilar davant del balcó de Cal Figarot i va continuar amb l’actuació castellera.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: