Dimarts, 7 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP no donarà suport a la proposta de dedicacions i sous que proposa l’equip de govern

Els dos regidors de la CUP van fer pública ahir a la tarda la postura que prendran en el ple de dijous a l’ajuntament vilafranquí, en que es porten a aprovació l’organigrama de l’equip de govern pe els propers quatre anys. A banda de la discrepància pel que fa a dedicacions i sous dels regidors, consideren que Cèsar Martín no és la persona adequada per fer-se càrrec de la regidoria de cultura.

Xavier Navarro i Otger Ametller van comentar que havien fet cinc demandes a l’equip de govern al voltant de la propostes inicial presenta per els PSC, que se centraven principalment en temes de dedicacions dels regidors i sous d’aquests i també dels càrrecs de confiança. Amteller apuntava que tot i que hi havia hagut converses, no havia estat possible arribar a un consens. Per tant votaran en contra. Demanaven la reducció de mitja jornada de dedicació, acceptant les cinc que ja proposa el PSC, i una reducció del 20% en les retribucions de tots els regidors, ja siguin de govern o d’oposició.

 

Des de la CUP també apuntaven que esperaven que en vistes dels resultats electorals i de les declaracions dels líders del PSC vilafranquí, s’hagués produït un canvi d’actitud i de tarannà a l’hora de relacionar-se amb l’oposició, apostant per un major diàleg, però que tot sembla indicar que no hi ha aquest canvi. Un fet que els preocupa.

 

 

 

Un altra de les qüestions delicades en la relació amb l’equip de govern és el nomenament de Cèsar Martín com a regidor de cultural, que la CUP rebutja, tot i reconèixer que és una decisió que pren lliurament l’alcalde. Consideren que es tracta d’una persona que ha mostrat en més d’una ocasió poca sensibilitat a la cultura popular i a la cultura pròpia dels Països Catalans.  

L’únic punt en el que han tingut una resposta positiva de l’equip de govern ha estat en la demanda que els gerents de les empreses municipals, que fins ara eren nomenats per l’alcalde, siguin escollits per el ple. Aquesta decisió afectaria els gerents de la societat municipal de l’habitatge i Sercom, l’empresa que gestiona ràdio i televisió de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: