Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La construcció d’habitatges puja un 48’9% a l’Alt Penedès, mentre que a la demarcació de BCN cau

L’Alt Penedès i l’Osona són les dues úniques comarques de la demarcació de Barcelona on la construcció augmenta, respecte els primers sis mesos de l’any passat.

A la resta de la demarcació barcelonina, la construcció cau. Al Vallès Oriental cau un 28’7%, al Berguedà un 31’6% i al Garraf un 7’9%. En total, a la demarcació de Barcelona, la construcció d’habitatges ha caigut un 11’6% en el primer semestre respecte el mateix període del 2.006.

En canvi, a l’ altre extrem d’aquesta tendència, a la nostra comarca la construcció ha crescut un 48’9%, passant dels 1.142 pisos iniciats el primer semestre del 2.006 als 1.700 habitatges dels primers sis mesos del 2.007. L’altra comarca barcelonina que creix és Osona, un 17’9%, on s’ha iniciat la construcció d’uns 300 habitatges més que fa un any.

Aquestes xifres es desprenen de l’informe semestral del Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona, que preveuen que en el tercer trimestre d’aquest any s’iniciarà la construcció d’un 20’7% menys d’habitatges que en els mateix període del 2.006 i que en el quart trimestre la caiguda seria del 22% segons informa l’Avui.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: