Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els boscos de l’Alt Penedès en situació de prealerta

El Departament d’Interior de la Generalitat i el Centre d’Emergències de Catalunya han inclòs la comarca de l’Alt Penedès dins la relació de territoris en situació de prealerta pel risc d’incendis forestals.

A l’Alt Penedès hi ha una important massa forestal (17.000 hectàrees de bosc) que, juntament amb les grans superfícies de terrenys agrícoles vitivinícoles, són un dels patrimonis més valuosos de la comarca. Tot i que hi ha un dispositiu de vigilància i prevenció dels incendis forestals molt important format pels voluntaris forestals i les associacions de defensa forestal, en anys de sequera hi ha hagut incendis molt importants i difícils d’extingir per la densitat del sotabosc i pel relleu accidentat.

<p align="left">M&eacute;s d&rsquo;un 30% dels incendis forestals de Catalunya són causats per neglig&egrave;ncies, per la qual cosa des del Consell Comarcal es demana a la ciutadania que sigui especialment curosa quan sigui a prop del bosc i que col&middot;labori amb els serveis d&rsquo;emerg&egrave;ncia notificant qualsevol indici de foc als boscos de la comarca. En concret, &eacute;s molt important no llen&ccedil;ar burilles enceses ni fer foc, barbacoes o focs d&rsquo;artifici en zones properes al bosc. Les cremes de residus de jardí i de residus agrícoles estan expressament prohibides en terrenys forestals o en les franges de 500 metres al seu voltant.

<p align="left">En cas d&rsquo;albirar alguna columna de fum sospitosa o presenciar algun incendi en fase inicial, cal alertar els ve&iuml;ns immediats i telefonar urgentment al tel&egrave;fon únic gratu&iuml;t d&rsquo;emerg&egrave;ncies de la Generalitat, el 112, des d&rsquo;on es donar&agrave; avís al parc de bombers corresponent.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: