Dilluns, 6 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ADIF adequarà les instal·lacions de seguretat i comunicació de la línia d’ample ibèric al Penedès

Les obres tenen per objectiu comptabilitzar les infraestructures d’ample ibèric amb les de la línia d’alta velocitat i garantir els paràmetres de seguretat en l’explotació del sistema ferroviari.

Entre les actuacions que contempla el projecte hi ha la substitució de la central telefònica de circulació que hi ha entre les estacions de Els Monjos, Vilafranca, La Granada i Sant Sadurní i la instal·lació d’un centre de transformació i un transformador monofàsic a les estacions de La Granada i Sant Sadurní amb l’objectiu d’evitar alteracions a les instal·lacions.

Les obres es divideixen en dues fases, la primera ha estat adjudicada a l’empresa Dimetronic per un import de més 4’5MEUR i un termini d’execució de 6 mesos. La segona fase està en procés de licitació amb un pressupost de més de 2MEUR i un termini d’execució de 10 mesos.

Segons l’ADIF, amb aquestes millores s’aconseguirà una més gran operativitat i flexibilitat en la gestió del tram Sant Vicenç de Calders-Castellbisbal, amb un augment de la velocitat comercial, una disminució del nombre d’incidències i del temps que triguen a reparar-les i un major compliment dels horaris.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: