Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal presenta el Pla d’Atenció i serveis per a la gent gran de la comarca

La presentació d’aquest pla, que s’ha estat treballant en els darrers mesos es va fer ahir al Consell Comarcal a càrrec del Conseller en funcions de recursos socials, Pere Marra. Ell mateix explicava que aquest tipus d’estudis tenen com a finalitat recollir les necessitats i especificitats de la comarca; i ser una eina útil també a l’hora de demanar ajuts per projectes i programes a les altres administracions.

De fet l’estudi ha permès veure que la gent gran de la comarca és mostra físicament i socialment més activa que en l’entorn metropolità; però que te una situació econòmica pitjor. Així mateix es posa de manifest que la xarxa de serveis per aquest col·lectiu està menys desenvolupada i que fins i tot hi ha manca d’accés als serveis per a una bona part de la població.

Al mateix temps es marquen algunes línies d’actuació que haurien d’anar encaminades a donar suport a la dependència, a través de centres de dia, residències i pisos amb serveis entre d’altres; i promoure l’autonomia a través dels Casals per a la gent gran, activitats d’oci, serveis de proximitat o promovent transport adaptat com a algunes prioritats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: