Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El 80% dels nens i nenes de P3 entren a l’escola demanada en primer lloc

El 80% de les assignacions efectuades a les places de P3 s’han fet al primer centre sol·licitat per les famílies. Ahir es van fer públiques les llistes definitives de les assignacions, de les quals es desprèn també que 60 famílies no han entrat a cap centre dels que sol·licitaven a les opcions.

Dimarts es van publicar les llistes definitives del procés ordinari de preinscripció a les escoles de Vilafranca. En el primer curs d’educació infantil, de P3, s’han fet 486 assignacions, 11 de les quals han estat a centres sol·licitats fora de la vila. El 80% de les assignacions efectuades s’han produït en el primer centre sol·licitat per part de les famílies. Però 60 nens i nenes es queden sense entrar en cap dels centres que havien sol·licitat a les opcions de la preinscripció. Les llistes també contemplen que 5 sol·licitants estan pendents d’assignació per diferents motius. La regidora en funcions d’Educació Lourdes Sánchez comentava que s’ha d’avançar perquè totes les famílies puguin triar centre però, en el cas que no pugui ser, les places que s’ofereixen a Vilafranca són totes de qualitat, tan públiques com concertades i en qualsevol de les escoles.D’altra banda, la regidora apuntava que, amb l’entrada en funcionament de la nova escola de La Girada, i el projecte d’un nou centre al barri del Molí d’en Rovira, s’aniran solucionant els problemes de desequilibris entre oferta i demanda. I que si alguna família vol canviar el seu nen de centre, tindrà més opcions.Els desequilibris entre oferta i demanda de places han creat preocupació entre un grup de pares i mares en el procés de preinscripció. Ara, amb les llistes publicades, es comprova que tots els nens i nenes disposen de plaça però s’ha hagut de crear un tercer grup de P3 que s’ha d’ubicar a l’escola Baltà Elies. Des del centre volen negociar amb la Generalitat la possibilitat de fer millores a tota l’escola per tal que el nou grup de P3 estigui en bones condicions.

Pel que fa a la possibilitat que l’escola concertada Montagut obri més places, sembla que no hi ha un tràmit oficial emès des del centre per demanar el desdoblament dins dels terminis establerts per la Generalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: