Dimecres, 22 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CiU, UPO i PSC conformen un govern majoritari a Olesa, deixant a l’oposició al GOOB

Ahir es presentava aquest acord entre 3 de les cinc forces que tenen representació a l’Ajuntament d’Olesa. Els representants de CiU, Units per Olesa (formació vinculada a ICV) i PSC presentaven l’acord al que han arribat, que els permetrà governar els propers 4 anys, i que donarà de moment l’alcaldia a l’únic regidor del PSC, Joan Parera, durant el primer any.

De juny de 2008 a desembre de 2009 l’alcaldia passarà a mans de CiU; i de desembre de 2009 fins al final de mandat l’ocuparà Units per Olesa. Precisament el cap de llista de CiU, Pere Pi, comentava que ells no consideren que repartir l’alcaldia sigui la millor solució, però que el repartiment de vots i regidors que han donat les eleccions així ho han marcat.

 

Els resultats han donat 3 regidors al Grup d’Opinió d’Olesa de Bonesvalls; 2 regidors a CiU, 2 regidors a Units per Olesa, 1 regidor al PSC i un regidor a ERC.

Les converses d’aquests darrers dies han estat tenses, com van reconèixer els signants del pacte i fins i tot es van acabar trencant en algunes ocasions. Des de Units per Olesa, Marta Rodriguez remarcava que ells son una formació amb pocs mesos de vida, que ha assolit uns bons resultats electorals. Rodriguez comentava que les forces amb les que han tingut més predisposició han estat CiU i PSC.

 

 

Finalment, Joan Parera del PSC ha insistit també que en aquests dies s’han fet força converses per mirar d’assolir un govern d’unitat, però que hi ha certes formacions i persones que no han estat treballant en aquest sentit. Destacava que pot sobtar que ell, amb un únic regidor, sigui el proper alcalde del municipi, però que és fruit de la voluntat de canvi d’una part important dels veïns d’Olesa.  

 

De fet, sembla que el grup d’ERC, pel que van comentar en la signatura del pacte, no acaba d’entendre’s amb Units per Olesa; i que el Grup d’Opinió d’Olesa de Bonesvalls no s’ha volgut reunir amb la resta de grups.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: