Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CiU fa balanç positiu de la constitució dels nous ajuntaments amb un més alcaldies i regidors

El diputat, Joan Raventós, acompanyat pels presidents comarcals de Convergència Democràtica, Raimon Gusi i d’Unió, Sebastià Jané, han fet balanç avui de la constitució dels nous ajuntaments.

Raventós ha assenyalat que convergència és la formació política que va obtenir uns millors resultats en el conjunt de la comarca, amb un increment percentual de vots de 1’8%, i passant de tenir 97 regidors en l’anterior mandat als 103 regidors actuals. Pel que fa a les alcaldies també s’ha millorat. Si en el darrer mandat han estat 9 alcaldes convergents i dos ajuntaments en els que es compartia l’alcaldia, en aquesta ocasió són 11 els alcaldes directes de CiU i tres les alcaldies compartides. Pel que fa als pactes que s’han establert i que es van concretar aquest dissabte, Joan Raventós, ha explicat que la premissa general era la de respectar les llistes més votades, no buscar pactes anti natura i estar oberts a totes les formacions polítiques. Com a exemple ha explicat que a Sant Pere de Riudebitlles s’ha volgut evitar un pacte de tots contra el PSC, que ha estat la força guanyadora. Raventós ha volgut apuntar que s’han donat alguns casos d’empat en nombre de regidors com en el cas de Vilafranca. A Puigdàlber és on CiU junt amb el PSC han desbancat a l’independent Manel Carrera. En aquest cas en la pre-campanya CiU ja havia advertit que si podia sumar per desbancar a Carerra ho faria.  A la Granada CiU també ha pactat amb el PSC per fer fora del govern a ICV, mentre que a Torrelles el convergent  Erasme Torrents governa per ser la llista més votada, gràcies a l’abstenció d’ERC. En canvi a Sant Quintí de Mediona, Raventós ha explicat que ERC exigia els quatre anys d’alcaldia i això ha comportat que CiU hagi optat per governar en minoria amb un pacte d’estabilitat amb el PSC. Finalment i capítol a part és el cas d’Olesa de Bonesvalls, on la llista més votada era la de l’independent Enric Ases, amb qui CiU va oferir compartir l’alcaldia i no va rebre resposta. Per aquest motiu s’ha buscat un pacte estable amb el PSC i ICV. En quan a la futura composició del govern del Consell Comarcal, des de CiU no es descarta la possibilitat d’un ampli acord amb el PSC i ERC.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: