Divendres, 10 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Bosc Verd denuncia la total impunitat amb s’han destruït un torrent i un camí de Torrelavit

El maig de 2004, es van fer uns moviments de terres a unes finques rústiques del municipi de Torrelavit que van modificar el recorregut original de les aigües pluvials i el traçat d’un tram de camí públic.

El propietari dels terrenys no disposava, ni aleshores ni ara, d’autorització per a realitzar aquestes obres ja que en la sol·licitud que va realitzar a l’ajuntament de Torrelavit, el juny de 2004, va fer constar unes altres obres. De fet, l’ajuntament li va comunicar per escrit, al cap d’un mes, que les actuacions realitzades no corresponien a les descrites i li requeria un seguit d’informació, encara no aportada.

Bosc Verd denuncia que aquesta actuació il·legal ha causat un dany al medi ambient i al paisatge donat que ha modificat la sortida de les aigües pluvials, descalçant el talús, arrasant la vegetació i degradant el torrent de la Cabanya i els seus afluents i barrancs adjacents.

El col·lectiu ecologista considera que els fets són greus i a més, denuncia que aquestes il·legalitats han estat notificades diverses vegades a l’ajuntament de Torrelavit i a l’Agència catalana de l’Aigua, sense que cap de les dues administracions hagi realitzat cap actuació o resolució.

Per si fos poc, Bosc Verd ha sabut que el propietari del terreny ha sol·licitat a l’Agència Catalana de l’Aigua el permís d’aquestes obres, que va realitzar fa 3 anys. Per això, han sol·licitat a l’ACA que denegui l’autorització, obligui el propietari a la restitució de l’indret a la seva forma originària i el sancioni. També demanen a l’ajuntament de Torrelavit que emprengui actuacions al respecte i apliqui la normativa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: