Dilluns, 24 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es fa públic el llistat provisional de les preinscripcions escolars

Ahir es feia públic el llistat provisional del resultat de les preinscripcions a les escoles de Vilafranca. Aquest any hi ha més demanda que oferta per a les places de P3. Però la Generalitat garanteix que tots els nens i nenes tindran plaça a Vilafranca.

El Departament d’Educació ha publicat avui el llistat provisional amb el resultat de les preinscripcions per al curs 2007-2008 a les escoles públiques i concertades de Vilafranca en els nivells d’educació infantil (parvulari), primària i secundària obligatòria. Com és habitual, no es produeixen problemes en la majoria de cursos però sí en el cas de P3 on la demanda i l’oferta no acaben de quadrar. Les escoles públiques, en general, han tingut places vacants i, les concertades, superen l’oferta de places. En qualsevol cas, aquest 2007, hi ha més nens i nenes de tres anys que han d’entrar a l’escola perquè al 2004 hi va haver una punta de natalitat que no s’ha superat des de llavors. Des de l’ajuntament creuen que és necessari començar a pensar en una nova escola a Vilafranca per cobrir la demanda. De moment, la solució serà obrir més places a l’escola de La Girada, ara que encara no té tots els cursos oberts. Les llistes publicades ahir són encara provisionals. En el cas d’un centre docent que té més sol·licituds que vacants, s’aplicarà un barem de prioritat d’admissió elaborat pel Departament d’Educació de la Generalitat que té en compte diversos criteris a partir dels quals s’atorga una puntuació que estableix l’ordre d’assoliment de plaça. Entre aquests criteris, els més determinants són el fet de tenir germans/es escolaritzats en el mateix centre i que el domicili familiar es trobi dins l’àrea d’influència del centre -en el cas de Vilafranca, l’àrea d’influència abasta tot el municipi. També s’han d’aplicar les segones i terceres opcions i tenir en compte els alumnes amb Necessitats Educatives Especials i les Noves Incorporacions al Sistema Educatiu. Els resultats definitius es coneixeran el cinc de juny, uns dies abans del període de matriculació, que serà entre l’11 i el 15 de juny. D’altra banda, des d’ahir i fins al 15 de maig tindrà lloc la preinscripció per a les llars d’infants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: