Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal dóna suport a Unió de Pagesos en el conflicte que manté amb ENAGAS

El sindicat Unió de Pagesos ha demanat l’adhesió dels 9 municipis de l’Alt Penedès afectats pel traçat del gasoducte que ENAGAS vol construir i està recollint les signatures dels seus alcaldes.

Dimarts, el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Ramon Xena, l’alcalde de Castellví de la Marca, Pere Pujol, i el coordinador d’Unió de Pagesos a l’Alt Penedès, Josep Esteve, es van trobar a la seu del Consell per fer públic el suport de la institució comarcal i dels ajuntaments a Unió de Pagesos .

El sindicat agrari també va demanar al Consell Comarcal que demani l’adhesió dels diputats de l’Alt Penedès al Parlament de Catalunya i a la Diputació de Barcelona.

Recordem que el gasoducte d’ENAGAS travessa els municipis de Castellet i la Gornal, Castellví de la Marca, Sta. Margarida i els Monjos, la Granada, Avinyonet, Subirats, Gelida, St. Sadurní i Vilafranca, afectant centenars de pagesos i milers de quilòmetres de vinya. Enagas vol començar d’immediat les obres, amb la qual cosa es perdria el fruit de tots els ceps afectats pel traçat.

Unió de Pagesos, en representació d’una gran part dels pagesos afectats, demana que es posposin les obres fins a la segona quinzena del mes d’octubre, quan hagi finalitzat la verema d’enguany.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: