Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Torna el cicle Les hores a la vinya amb 4 noves sortides

VINSEUM, el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, organitza la cinquena edició de Les hores a la vinya amb l’objectiu de donar a conèixer el cicle vital de la vinya en el decurs d’un any.

Per a confeccionar Les hores a la vinya 2007, el Museu ha seguit assessorat pel mestratge de Josep Ribas, director de la D.O. Penedès, i Agustí Villarroya, tècnic de l’INCAVI, i a més rep la col·laboració d’alguns propietaris que obren les portes de casa seva per ensenyar més sobre el cultiu vitícola.

La primera de les sortides titulada Un renaixement amb els cinc sentits es durà a terme aquest diumenge. Sota la mirada del castell i l’església de Sant Martí Sarroca, s’iniciarà el recorregut per veure com es desvetlla la vinya fins a tocar de Guardiola on Jaume Llopart farà cinc cèntims de com es preparen les seves vinyes per aquest nou cicle vegetatiu.

Les altres tres sortides seran el 10 de juny, el 16 de setembre i l’11 de novembre. La d’estiu seguirà l’itinerari de la vall del riu Bitlles per veure el raïm granat, la de tardor anirà a Can Ràfols dels Caus per posar-se a la pell dels veremadors. I la darrera partirà dels vorals de la Llacuna i posarà l’accent en les cures i preparatius aplicats al cep en prevenció de l’hivern.

Per participar en les sortides, cal fer la reserva de la plaça trucant amb antelació a la secretaria de VINSEUM, al telèfon 93 890 05 82.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: