Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La comissió 11 de setembre del Penedès demana posicionament dels partits sobre el territori

Els representants de la recentment constituïda Comissió 11 de setembre del Penedès van fer públic ahir el document que sota el nom de “Compromís per Vilafranca” faran arribar properament a totes les formacions polítiques que concorren a les eleccions municipals a la capital penedesenca. La intenció, com explicava Jaume Claramunt és que les forces polítiques es comprometin amb el que son els eixos de treball de la comissió. És a dir la defensa del país, el territori, la llengua i el paisatge.

Des de la Comissió 11 de setembre del Penedès son conscients que hi ha determinades forces que no donaran suport al manifest, però consideren que per els ciutadans és important saber quin model de futur defensen cada una de els formacions que opten a les municipals. A banda de presentar el document, es farà després de les eleccions un seguiment d’aquelles forces que hagin signat el compromís per tal que siguin coherents amb el que en ell s’hi diu.

De fet el document s’articula en 10 punts, entre els quals hi ha la defensa sense vacil·lacions de la Vegueria Penedès, una aposta clara per un desenvolupament de Vilafranca sostenible i proporcionant al creixement dels serveis i les infrastructures, la defensa sense ambigüitats del dret del poble català a decidir lliurament el seu estatus nacional i a exercir si així ho decideix el dret a l’autodeterminació, i el reforçament dels canals de participació de la societat civil des de la transparència i la pluralitat, refusant el tutelatge i la utilització partidista d’entitats i organismes municipals; per citar-ne alguns.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: