Dilluns, 17 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El projecte "Memòria viva" arribarà a Vilafranca la propera setmana

El proper 25 d’Abril comença a Vilafranca el projecte “Memòria Viva”, un projecte que proposa recollir el coneixement de la gent que ha viscut els esdeveniments del segle XX a partir dels seus records, vivències, experiència de vida.

 

D’aquesta manera, es podran recuperar aspectes de la història local i -amb l’ajuda de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC)- plasmar tal i com va ser viscuda pels seus protagonistes i donar-la a conèixer.

El resultat serà un recull d’una sèrie de memòries i records on els propis autors de la història del segle XX relaten les seves pròpies experiències. Es tracta d’aquelles dades a les que no es pot tenir accés a través de llibres, revistes, diaris i fonts d’informació tradicionals, en definitiva una informació que es podrà consultar des d’arreu del món a través de la pàgina www.atlesdeladiversitat.net

El projecte ja s’ha dut a terme en d’altres poblacions catalanes i arriba a Vilafranca de la mà de l’Ajuntament a través de Vilafranca Virtual i del Pla per la Gent Gran. La primera reunió del grup de treball tindrà lloc a Vilafranca Virtual, a la plaça de la Verema, núm. 1, 1a planta, el dimecres 25 d’abril, a les 11 del matí, i està oberta tots els majors de 60 anys que hi estiguin interessats. No és necessari tenir coneixements previs d’informàtica, ja que el projecte, a part de treballar sobre la memòria i la història, també pretén acostar les TIC a la gent gran. La inscripció és gratuïta i les sessions de treball tindran lloc durant els mesos d’abril, maig, juny i juliol.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: