Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta l’audiovisual Construint Igualtat, Construint Ciutadania

Es presenta l’audiovisual Construint Igualtat, Construint Ciutadania: reflexions de la joventut des d’una perspectiva de gènere. L’audiovisual es convertirà en una eina pedagògica que promogui espais de debat al voltant de les diferències entre sexes.

El Servei de Joventut i el Pla per la Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca, amb la col·laboració d’altres programes i institucions, va engegar fa uns mesos l’elaboració d’un audiovisual sobre joventut i perspectiva de gènere. El resultat és el material que es va presentar ahir al vespre a la Taverna de Cal Noi Noi del Vinseum que, sota el títol Construint Igualtat, Construint Ciutadania, planteja a través d’entrevistes i diverses dades la visió que tenen els joves de les diferències entre sexes en tots els àmbits.

L’audiovisual ha estat elaborat per la productora Magnètic Films i compta amb la participació d’un bon grapat de joves de Vilafranca i de la comarca que aporten les seves opinions sobre la igualtat entre homes i dones a la societat actual. El material parteix de la idea que la igualtat d’oportunitats personals i socials de la ciutadania, independentment de la seva condició sexual, continua sent un repte vigent de la nostra societat. Com apuntava el regidor de Joventut Francisco Romero, els joves ja han interioritzat una realitat diferent a la que hi havia fa uns anys, però encara queda feina per fer. L’audiovisual dura 25 minuts i tracta les relacions familiars, les relacions de parella, els estudis i el món laboral. Construint Igualtat, construint ciutadania té diversos objectius. Principalment generar una eina pedagògica sobre la qual es pugui debatre, prevenir comportaments o hàbits discriminatoris i promoure una imatge social positiva dels joves.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: