Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es crea un Banc d’Ajuts Tècnics per a l’Atenció a la Dependència

9 institucions de l’Alt Penedès col·laboren per crear un Banc d’Ajuts Tècnics per a l’Atenció a la Dependència. Es tracta d’un projecte solidari de reciclatge dels ajuts tècnics que serveixen per millorar la qualitat de vida de les persones amb dependència.

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès, l’Ajuntament de Vilafranca, la delegació de la Creu Roja a l’Alt Penedès, el Consorci Sociosanitari de Vilafranca, l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, la delegació de Càritas a l’Alt Penedès, la Fundació d’Espiga, la Fundació Amàlia Soler i l’Institut Català de la Salut, han signat un conveni de col·laboració per crear i coordinar un Banc d’Ajuts Tècnics per a l’Atenció a la Dependència a la comarca de l’Alt Penedès. Es tracta d’un projecte solidari de reciclatge dels ajuts tècnics que serveixen per millorar la qualitat de vida de les persones amb dependència. Instruments com caminadors, alçadors, cadires de rodes, crosses o llits articulats faciliten la vida diària de les persones amb dependència i dels seus familiars, perquè els ajuden en funcions de la vida quotidiana. Fins ara, hi havia diferents institucions que gestionaven aquests tipus d’ajuts, però unificant la gestió en un únic Banc d’Ajuts Tècnics es podrà prestar un servei millor als destinataris. Ramon Xena, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, ha explicat que la decisió de crear un Banc d’Ajuts Tècnics d’àmbit comarcal neix de la constatació que sovint aquests aparells es deterioren ràpidament quan es deixen de fer servir. Les 9 institucions que han signat aquest conveni s’han compromès a fer difusió d’aquest nou recurs al servei de la dependència per promoure les donacions d’aparells i per garantir que aquests arribin a les persones que els puguin necessitar. Totes les persones que vulguin fer donacions d’aparells al Banc d’Ajuts Tècnics es poden dirigir a la Fundació l’Espiga o a la Creu Roja de Vilafranca (Tel. 93 891 53 00).

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: