Dimecres, 31 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Congrés d’Art i Paisatge Vitivinícola prendrà el Penedès com a referent

La Institució Catalana d’estudis Agraris, filial de l’Institut d’Estudis Catalans organitza el I Congrés d’Art i Paisatge Vitivinícola, unes jornades que se celebraran el 12 i 13 de juliol i tindran lloc a Lavern, del municipi de Subirats.

La trobada té com a principal objectiu ser un revulsiu per al Penedès i altres àrees vitivinícoles per a encarar el segle XXI i posar les bases d’un nou model de desenvolupament de la cultura vitivinícola i de millora de la qualitat de vida i la identitat de la comarca. El Congrés plantejarà nous horitzons per als paisatges vitivinícoles, prenent el Penedès com a referent. Analitzarà les problemàtiques actuals de la regió, urbanitzacions i infraestructures desencaixades, o plans d’ordenació poc respectuosos amb les seves identitats, i en revisarà les solucions, des d’una perspectiva internacional. Les jornades van dirigides a tots els agents implicats en la producció i la comercialització vitivinícoles, dels d’agricultors, elaboradors i productors de vins i caves, fins a arquitectes municipals i càrrecs de les administracions vinculats a la gestió del territori. A banda de la ICEA, també han participat en l’organització el Patronat de Turisme de Subirats, i les Universitats de Barcelona, Politècnica de Catalunya i la Rovira i Virgili de Tarragona. El director del Congrés és Miquel Vidal, arquitecte i professor titular del Departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona. ; Pere Guilera, soci de la ICEA i vicepresident del Patronat de Turisme de Subirats, i Josep Maria Puiggròs, coordinador de la Secció de Viticultura i Enologia de la ICEA.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: