Dimecres, 30 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un projecte universitari sobre la creació d’un producte cultural turístic a Gelida obté un excel·len

El projecte universitari, que es titula Estiu Segle XX i és obra del gelidenc Daniel García, ha rebut la més alta qualificació per part dels responsables de l’assignatura Patrimoni Cultural de la Diplomatura de Turisme impartida a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

El projecte de García, que viu a Gelida des de fa un any, va ser el millor dels 60 treballs de recerca presentats tant per la metodologia com per l’originalitat de la proposta desenvolupada, segons els examinadors. La qualificació d’excel·lent va ser compartida amb la proposta d’un centre d’interpretació del romànic a la comarca d’Osona.

El projecte Estiu Segle XX proposa la creació d’un itinerari cultural d’un dia de durada, amb opció a una segona jornada de recorregut, amb l’objectiu d’experimentar la vida quotidiana i vacacional de la Catalunya del primer terç del segle XX aprofitant els recursos culturals i les atraccions turístiques del municipi de Gelida. Aquesta població, va rebre l’influencia del turisme familiar procedent de Barcelona que va construir torres d’estiueig des de finals del segle XIX, i sobre tot durant el segle XX, per tal de gaudir del clima fresc de muntanya i les seves fonts, a més dels equipaments de lleure típics de l’època que van atraure.

Segons Daniel García, les torres que actualment es visiten en una Ruta Modernista dels Amics del Castell es conserven en molt bon estat.

 

El projecte també destaca la potenciació de la doble vessant d’ús residencial i turístic del Funi, la rehabilitació de l’antiga Casa del Senyor, la incorporació de les instal·lacions de l’Unió del Casal Gelidenc com a equipament turístic, així com les línies en comerç, restauració i allotjament al terme municipal.

El treball universitari es presenta en un nivell inicial de desenvolupament, amb un termini aproximat de realització en 3 anys.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: