Dilluns, 6 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès genera un 55’3% de transport privat, sent una de les comarques on és més elevat

Segons l’enquesta de la mobilitat metropolitana en dia feiner del 2006, l’Alt Penedès figura entre les comarques que generen els principals desplaçaments diaris intercomarcals, però a la cua.

Així, entre la nostra comarca i el Barcelonès es generen 22mil desplaçaments diaris intercomarcals. Un volum que queda lluny dels 45 mil que es generen al Garraf i més lluny encara dels més de 700 mil del Baix Llobregat o dels 400 mil procedents del Vallès Occidental.

L’ enquesta també analitza el tipus de desplaçaments, en funció de si és no motoritzat, privat o públic. A l’àrea metropolitana, hi ha un 37’7% de desplaçaments en transport privat. Per comarques, la nostra és de les que té un índex més alt amb un 55’3% del total, per sobre del Garraf, el Maresme i el Vallès Occidental.

En resum, l’ enquesta de mobilitat del 2006 en dia feiner a la regió metropolitana indica que només un de cada cinc viatges es fa en transport públic i que només a Barcelona, s’utilitzen més el tren, l’autobús i el metro que el cotxe. En la presentació de l’ enquesta, el secretari de Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, ha reconegut que cal buscar solucions per als municipis de la primera i segona corona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: