Dijous, 1 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’agrupació local d’ERC presenta al·legacions a la modificació puntual del POUM del carrer del Comer

El candidat d’ERC a Vilafranca de cara a les properes municipals, Pep Quelart, ha presentat les al·legacions que el partit republicà a presentat a la proposta que fa l’ajuntament de modificar puntualment el Pla d’Ordenació Urbana del carrer del Comerç. Quelart ha comentat que cal tenir en compte que l’any 2003 l’ajuntament ja va aprovar un nou pla general per la vila, que és un element clau per el desenvolupament equilibrat de Vilafranca; i que ara no entenen per què cal modificar aquest planejament.

Quelart explicava que consideren que la única diferència entre l’actual planejament i el que es vol aprovar ara te a veure amb ampliar el sostre d’edificabilitat de la zona del carrer del Comerç. Una mesura que beneficiarà uns pocs propietaris a banda del mateix ajuntament a través de les plusvàlues.

 

Els membres de l’executiva local d’ERC comentaven també que no entenien com cap partit amb representació a l’Ajuntament havia votat en contra d’aquesta modificació, que va contra el creixement sostenible de la vila. Recordem que també el grup municipal d’ERC a l’Ajuntament i que forma part de l’equip de govern vilafranquí, ha donat suport a aquesta modificació.

 

 

 

Des d’ERC demanen doncs que es mantingui el planejament que hi havia previst segons el Pla General de la vila, que les alçades constructives que es permetin al carrer del Comerç siguin proporcionals a les actuals i que no creïn un impacte visual important.  

Caldrà ara veure quin suport tenen aquestes al·legacions quan hagin de ser discutides, ja que el grup municipal d’Esquerra va anunciar fa alguns dies que no els donaria suport.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: