Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Associació Creixent i la Federació APPS, participa en un projecte internacional de cooperació

De fet el projecte és una prova pilot que fa la Federació Catalana Pro Persones amb Retard Mental (APPS), i compta amb el suport de la Generalitat. Consisteix en un projecte de cooperació entre la Federació i una associació que treballa també amb persones amb discapacitats a la població nicaragüenca de Estelí.

LA tècnica en cooperació de la Federació, Isabel Ullate, comentava que el projecte s’estructura en un enviament de fons econòmics per la compra de material i equpaments; també es fa formació a càrrec d’educadors d’Estellí a pares, mares i joves en relació a l’educació sexual; i també es fa un intercanvi sobre models de funcionament d’associacions que treballen amb persones amb discapacitat i la legislació que les empara. Així ho comentava Isabel Ullate.

 

Finalment es farà també el desplaçament d’una persona amb discapacitat per tal de col·laborar en el desenvolupament d’alguns projectes a la població nicaragüenca, per tal mostrar el treball que aquest col·lectiu pot dur a terme si compta amb el suport necessari.

 

Cal destacar que és el primer cop que la Federació participa en un projecte internacional de cooperació, i que la voluntat és que a partir d’aquí es pugui obrir aquesta opció a les entitats que hi estan associades, entre les quals hi ha Creixent a Vilafranca. Anna Creus és la responsable de lleure de la Federació APPS.

 

Des de Vilafranca, la coordinadora de Creixent, Ruth Marrugat comentava que els joves que formen part de l’Associació fa temps que demanen poder fer activitats a l’estranger, i aquests projectes de cooperació serien una bona manera de fer-ho.

 

Creixent es troben tots els dissabtes a la tarda a l’escorxador, i centren el seu treball en els joves amb intel·ligència límit amb els que fan tasques d’ajuda al desenvolupament personal, tallers i xerrades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: