Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El programa SEFED de simulació d’empreses té obert el termini d’inscripcions per començar al gener

El projecte formatiu SEFED del Departament de Foment de l’ Ocupació de l’ ajuntament de Vilafranca comença un nou curs el dia 3 de gener. Aquest mes, a la Fassina està oberta la inscripció i es fan les proves als aspirants que han de tenir 16 anys com a mínim i estar a l’atur.

La formació acadèmica prèvia dels alumnes és indiferent i de fet, hi ha força dones que opten pel SEFED com a preparació a la seva tornada al món laboral, després d’anys sense treballar.

El programa SEFED prepara, a través de la simulació d’empreses amb finalitats educatives, per treballar en una oficina.En grups de 10, els alumnes fan estades als diferents departaments d’una empresa: l’ administratiu, el comercial i el laboral. Així, aprenen a gestionar l’aprovisionament d’una empresa, les tècniques de comercial, la gestió i les tècniques administratives, la gestió de nòmines i d’impostos i obligacions socials.

Al llarg del semestre no hi ha exàmens, perquè segons Carbó es fa un seguiment individualitzat dels alumnes. Els alumnes també es formen en matèries complementàries com l’ anglès, l’ofimàtica i el seguiment de l’ escandall d’un producte i d’una operació d’exportació.

A l’ acabar l’ aprenentatge hi ha l’opció de realitzar pràctiques en empreses del Penedès i el SEFED també ofereix orientació i inserció laboral. Segons ha explicat la coordinadora a la nostra emissora, l’ any passat van tenir un índex del 83% d’inserció en el món del treball.

El programa SEFED està gestionat, a Espanya, per la Fundació Inform i englobat dins l’associació internacional d’empreses de simulació EUROPEN.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: