Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’eix de la via permet comprovar l’evolució de les moltes obres que s’estan executant a la Vila

Fent un recorregut a l’eix de la via al seu pas per Vilafranca es pot comprovar sobre el terreny com està canviant la fesomia de la ciutat.

Per exemple ja és ben notori el primer bloc d’edificis que la constructora Reyal està alçant en els terrenys de l’antiga fàbrica de pisos Cia. Aquests darrers dies s’ha realitzat un espectacular moviment de terres. Recordem que el Grup Reyal té previst finalitzar la primera fase de la promoció de vivendes d’aquí a tres. Es tracta d’un bloc amb 100 habitatges de 2, 3 i 4 habitacions que forma part d’un complex que contempla dues fases més, cadascuna amb piscina. A més el projecte d’urbanització preveu 4000 m2 de locals comercials, una zona verda de separació de les vies del tren i destina a l’Ajuntament un altre bloc de 80 habitatges en regim protegit. No gaire lluny d’aquí ja es comença a veure l’estructura de la passera per a vianants que l’Adif està construint a la zona del Carrer Barba i Roca i que substitueix l’antic pas soterrat. Serà un pas per a vianants que permetrà assegurar la conexió a banda i banda de la via, en una zona on ja no arriba el cobriment de l’Ave. La passera tindrà tres braços de conexió. Un al carrer Barba i Roca, l’altre a la zona de l’Esclat i l’altre en direcció a la nova zona d’habitatges de l’antiga pinsos CIA. Continuant per l’eix de la via en trobem amb l’edifici dels nous jutjats de Vilafranca, amb una teulada que presenta una curiosa forma. Un edifici que està previst que estarà finalitzat en el primer trimestre de l’any que ve i que a la primavera ja ha d’entrar en funcionament. L’edifici judicial de Vilafranca està situat a l’avinguda Europa, 10. Tindrà una superfície construïda de 4.300 m2 i compta amb un pressupost de 4.359.000 euros. En aquest nou edifici s’ubicaran els 4 jutjats de primera instància i instrucció, el Registre Civil, amb sala de matrimonis, el Jutjat de Guàrdia i les dependències per a la Fiscalia. Ben aprop dels jutjats hi ha una zona d’equipaments educatius, amb la llar d’infants El Parquet i la seva ampliació, i en els terrenys del costat està prevista la construcció de la nova escola de La Girada. El projecte d’obra d’aquest equipament es presentarà demà a l’ajuntament de Vilafranca per part de tècnics del Departament d’Ensenyament de la Generalitat. La nova escola del barri de la Girada a Vilafranca tindrà una dotació econòmica de 4.800.000 euros. El nou centre d’educació infantil i primària (CEIP) de la Girada serà de dues línies d’educació infantil i primària.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: