Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Torrelavit aplica un 3’8% d’increment general a les ordenaces fiscals per l’any 2007

Només la taxa de recollida d’escombraries s’escapa d’aquest percentatge. El rebut pel servei de recollida de brossa s’incrementarà un 25% , tot i que si tenim en compte el que l’Ajuntament de Torrelavit ha de pagar a la Mancomunitat Alt Penedès Garraf, entitat que gestiona aquest servei, l’increment hauria de ser d’un 54%. Així doncs aquest any 2007 els veïns de Torrelavit hauran de pagar uns 100 € en concepte de recollida d’escombraries.

Aquesta puja és deguda bàsicament a què a més del camió que buida els contenidors, ha de venir una furgoneta més petita a recollir la brossa dels carrers del casc antic del poble on l’accés del camió és molt complicat. El fet que Sant Sadurní hagi canviat el sistema de recollida pel porta porta també ha fet que el percentatge que paga Torrelavit, dins de la mateixa ruta de recollida, s’hagi vist incrementat. Tot i així, Torrelavit continua sent un dels municipis de la comarca on la taxa de recollida d’escombraries és més baixa. La resta de taxes i impostor (IBI, Rústica, IAE, vehicles…) s’incrementaran un 3’8%.

Però les ordenances per l’any vinent contemplen un parell de rebaixes. En primer lloc, els veïns que fins ara disposaven d’un vehicle de més de 25 anys i ho sol·licitaven a l’Ajuntament, es podien beneficiar d’una bonificació fiscal del 50%. A partir d’ara la bonificació serà del 100%, és a dir que aquells veïns que ho sol·licitin no hauran de pagar res pels vehicles de més de 25 anys. D’altra banda, l’Ajuntament també ha aprovat una rebaixa dels preus de les entrades de la piscina municipal.

 

En el mateix ple municipal corresponent al mes de novembre es va aprovar adjudicar les obres d’urbanització d’un tram del carrer del Molí per un import de més de 220.000 €. D’altra banda, es van aprovar dues mocions, una referent a la supressió del peatge de Martorell pels habitants de l’Alt Penedès i a l’altra de suport a la plataforma ciudadana “No fem el CIM”, que s’oposa al projecte de construcció del Centre Integral de Marcaderies (CIM), un polígon logístic de dimensions desmesurades promogut per l’empresa pública CIMALSA de la Generalitat de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: