Dimecres, 8 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ Alt Penedès presenta els primers símptomes de desacceleració de l’ ocupació

A l’Alt Penedès i al Garraf, durant el tercer trimestre de 2006, es constata una certa desacceleració de l’ocupació respecte al mateix període del 2005. En canvi, al Baix Penedès es manté una pauta semblant a la de l’any passat segons el darrer Informe ADEG de Conjuntura Econòmica que ha realitzat la consultora Activa Prospect.

En part, aquest menor dinamisme s’explica pel comportament negatiu de la construcció, que per primera vegada perd ocupació neta en cadascuna de les tres comarques. D’altra banda, sectors com el dels serveis empresarials, transport i comunicacions o l’administració continuen sent els més dinàmics a les tres comarques.

En consonància amb la desacceleració de l’ocupació s’observa un augment del volum d’aturats registrats, en tots els sectors d’activitat. Segons l’ informe, la causa és estacional: per una banda, hi ha la bossa d’aturats que prové dels sectors d’activitat econòmica més vinculats al turisme i d’altra banda, l’augment d’aturats també s’explica per la incorporació al mercat de treball dels joves que han finalitzat els estudis. En aquest període, també s’observa un cert estancament de la contractació laboral, sobretot la de tipus temporal.

Finalment, en aquest trimestre també es produeix una disminució de la sinistralitat laboral a les comarques granpenedesenques, fet que trenca amb la dinàmica negativa dels darrers trimestres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: