Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Olèrdola impulsa un servei d’atenció domiciliària per a la gent gran

En el ple celebrat la setmana passada, l’ ajuntament olerdolenc ha aprovat per unanimitat un conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal per a l’ampliació del servei d’ajut a domicili. Així es contractarà una professional amb una dedicació inicial de 7 hores i mitja, que treballarà tasques de prevenció i farà seguiment a domicili de les necessitats de les persones de més de 80 anys que viuen soles.

Un altre dels acords presos per unanimitat va ser l’aprovació del conveni que regula les condicions del personal laboral al servei de l’ajuntament, equiparant les seves condicions amb les dels funcionaris municipals.

El ple també va acordar, amb el vot favorable de tots els grups, l’adhesió a la xarxa cultura de proximitat, promoguda per la Diputació, així com la renovació del conveni de suport al cicle de música de l’Alt Penedès.

Per valor de més de 157 mil euros, es va aprovar per unanimitat una modificació de pressupost. Entre les partides destaquen 30 mil euros d’inversió per al Sant Sepulcre, o les partides que es suplementen en la renovació de la xarxa d’abastament a Moja, l’enllumenat públic, reparacions a escoles, inversions al Centre Cívics Gatzara o bé la reparació de la tanca del camp de futbol de Sant Pere Molanta.

D’altra banda, la regidora de sanitat, confirmava que, tot i que a Olèrdola s’havien fet avaluacions, finalment des del departament de Salut es confirmava que l’empresa origen del focus de legionel·la a Vilafranca no estava instal·lada a cap dels polígons del municipi.

Durant el ple, l’alcalde, Josep Tort, anunciava que l’Ajuntament presentaria recurs contra la resolució judicial de pagar 100 mil euros d’indemnització a l’empresa que volia promoure un càmping a la Muntanyeta.

D’altra banda, des de CiU, tal i com s’havia anunciat, es va fer lliurament de les 250 signatures recollides contra el porta a porta a Moja, Sant Miquel i Sant Pere Molanta. Segons el portaveu convergent, Pere Bertran, aquestes 250 signatures demostren que una part de la població està en desacord en com s’ha aplicat el nou sistema.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: