Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC es compromet a incloure les demandes dels viticultors del Penedès en un futur pacte del govern

Un dels 4 eixos del programa comarcal dels republicans se centra en aspectes d’economia i territori, posant especial èmfasi en la potenciació del sector productiu de la vinya i el vi. Els republicans aposten per aplicar mesures que solucionin el problema del preu del raïm, per afavorir una viticultura d’alt valor afegit, donar suport al pagès perquè elabori el seu propi vi o per establir una moratòria per als polígons industrials fins que els actuals estiguin al límit de la seva capacitat.

Miquel Carrillo, candidat d’ERC al Parlament, s’ha compromès a intentar que el problema de la vinya sigui un dels acords inclosos en un futur pacte de govern. Aquest és un dels quatre eixos del programa comarcal dels republicans que els dos candidats d’ERC al Parlament, Miquel Carrillo i Alba Castellví, van presentar ahir al migdia, a Vilafranca.

ERC també aposta perquè el Penedès es converteixi en la vuitena vegueria i en matèria d’infrastructures i transport es comprometen a potenciar la xarxa secundària de carreteres i el transport ferroviari, apostant pel tren orbital i que es torni a estudiar la connexió entre Sant Sadurní i Igualada. Els republicans s’oposen al Quart Cinturó i al CIM de l’ Arboç, volen que l’AP-7 sigui gratuïta pels penedesencs i que la xarxa de Rodalies es converteixi en un metro del Penedès.

Segons Carrillo, a l’ Alt Penedès ERC farà un únic acte de campanya electoral, avui amb els dos candidats i Joan Puigcercós, perquè s’han centrat en un treball de proximitat i en xarxa, amb trobades amb les entitats i els col·lectius representatius de la comarca.

Diumenge passat, els dos candidats van estar al mercat dels Monjos i aquest dissabte vindran al de Vilafranca. Com a acte final de campanya també han descartat el míting i aquest diumenge, organitzen una bicicletada per la carrerada. La bicicletada sortirà des de la Granada, a les 10 del matí d’ aquest diumenge, i anirà fins a Guardiola, on els participants esmorzaran i al cap d’una estona faran el camí de tornada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: