Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Casal de la dona comença els cursos i seminaris

El Casal de la dona ha començat els seus cursos i seminaris. La setmana passada s’iniciava un d’aquests seminaris. Sota el títol “On han estat les dones?” s’explica la història del llegat intel·lectual i artístic femení.

La setmana passada s’iniciava al Casal de la dona el seminari “On han estat les dones?”, que repassa la història del llegat intel·lectual i artístic femení. Els objectius passen per plantejar i destacar el fet de que la major part de les dones artistes, fins i tot les que varen triomfar a la seva època, han acabat sent oblidades per la història; i descriure com el context històric va marcar, sovint dramàticament, la vida de les artistes, limitant la seva creativitat o la seva llibertat vital segons el fluctuant nivell de opressió social existent. Entre molts altres aspectes, aquest seminari també donar a conèixer com s’ha menyspreat el llegat intel·lectual i artístic de moltes dones, fins el punt de negar la autenticitat de les seves obres, atribuïdes a artistes del seu entorn, pares, germans o marits, quan en realitat eren elles les creadores. Des de fa uns anys hi ha una corrent historiogràfica que està treballant extraordinàriament per treure a la llum la veritat i compensar aquest opressiu i injust silenci històric. La primera i la segona sessió estaven dedicades a les pintores oblidades, des del Renaixement i fins al segle XX.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: