Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CiU de Pontons i Bosc Verd han demanat un cop més que no s’autoritzin els parcs eòlics

Representants de l’agrupació de Pontons de CiU i del col·lectiu ecologista Bosc Verd han fet aquesta setmana una roda de premsa conjunta per tal d’explicar la situació al voltant del projecte de construcció de parcs eòlics al municipi de Pontons.

De fet, la cap de l’agrupació local de CiU a Pontons Ivon Compte, recordava que en principi al maig de 2005 el govern municipal va donar permís per instal·lar una torre de mesura de dades de vent, i que des de les hores l’equip de govern ha intentat modificar les normes subsidiàries per tal que s’hi puguin instal·lar els parcs eòlics. Com explicava Compta a més, cal tenir en compte que s’està parlant de dos parcs, com van poder comprovar el 29 de novembre.

 

Des de CiU de Pontons es recordava també que el terreny on es volen instal·lar aquests parcs eòlics està protegit, i que fins i tot hi ha una zona de connector biològic i que l’estructura geològica formada per roques calcàries permet la recàrrega de l’aqüífer de Sant Martí Sarroca Marmellar. Aquest son motius que des del seu punt de vista fan desaconsellable la construcció d’aquests parcs.

 

De fet tant des del col·lectiu ecologista com des de CiU s’explicava que hi ha també motius importants d’impacte visual, son torres de 80 metres d’alçada amb unes pales que fan 45 mestres més; tenen un impacte sonor important; i també tenir present que caldria condicionar una superfície de més de 70.000 m2 en un terreny molt accidentat per poder instal·lar els aerogeneradors a banda de la utilització de prop de 21.000m3 de formigó armat per fixar aquests equipaments.

De moment des de la Generalitat no s’han donat els permisos per a la instal·lació d’aquests parcs, i ambdós col·lectius mostraven aquesta setmana la seva esperança que els diferents departaments recullin les moltes al·legacions que s’han presentat contra els parcs per tal de no autoritzar-los.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: