Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un veí de Sant Pere Sacarrera és el primer ciutadà de l’estat espanyol al que s’implanta un audiòfon

Carles Balaguer, veí de Sant Pere Sacarrera, patia des de fa anys una otitis que el va portar fins i tot a que se li practiqués fa temps una operació per a la reconstrucció del pavelló auditiu.

Amb el temps, però es va anar malmetent, i ara ha aconseguit que se li fes la implantació d’un audiòfon al cap, que li permet una audició perfecte, tal i com ell comentava aquesta setmana en una entrevista al programa La Plaça de la nostra emissora.

 

Es tracta d’una tecnologia de darrera generació que permet ser regulada a través d’ordinador tant pel que fa al volum com a l’equalització dels sons. Balaguer comentava sentir-se molt satisfet d’aquesta operació, que en poc més d’una hora i mitja permet fer aquesta implantació i no haver d’utilitzar un audiòfon extern, que resultava més molest. La única precaució que ha de tenir Balaguer, és carregar la bateria que fa funcionar l’audiòfon cada dos dies. Al cap de 10 anys, s’ha de fer una petita intervenció per canviar la bateria.  

 

Aquesta intervenció i tot el seguiment d’aquest procés innovador a l’estat espanyol i fins i tot a Europa, ha anat a càrrec de l’Institut d’Otologia Garcia Ibáñez de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: