Dissabte, 8 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’equip de govern ha aprovat el plec de condicions per la construcció de nous aparcaments

L’acord no compta amb els vots de l’oposició per considerar que es beneficia a SABA.

Sens dubte el punt més destacat del ple ordinari que es va celebrar dimarts a l’Ajuntament de Vilafranca va ser la proposta de l’equip de govern de convocar un concurs públic per la construcció d’aparcaments soterrats a la Rambla de Sant Francesc i al barri de l’Espirall. El portaveu de l’equip de govern, Francisco Romero, va explicar que la proposta és fruit del desig d’ampliar les places d’aparcaments responent a les peticions veïnals. Un estudi encarregat per l’ajuntament conclou que la fórmula més viable és l’ampliació del l’aparcament de la Plaça Penedès i es planteja la construcció d’un aparcament de 300 places a la rambla, amb un cost de construcció de 6 milions d’euros i , a l’Espirall, un aparcament de 150 places aproximadament amb un pressupost d’uns 2 milions d’euros. Es fa mitjançant la concessió a una empresa perquè l’ajuntament no disposa de recursos propis i per no endeutar-se. El plec de condicions ofereix la gestió de tots els aparcaments soterrats per quaranta anys, excepte el de l’Espirall que passarà mans de l’ajuntament, i la gestió per 15 anys de les zones blaves. El grup municipal de CiU va presentar una esmena a la totalitat, proposant que es faci un estudi econòmic sobre la quantitat que caldria aprotar a SABA el rescat dels aparcaments de la Plaça del Penedès i Cal Rondina, que segons el plec de condicions és de 8’8 milions d’euros. També es demanava un estudi sobre les necessitats d’aparcament a l’Espirall i es proposava que mentre no es disposa d’aquests estudis que l’ajuntament es faci càrrec de les zones blaves. L’esmena va ser rebutjada pels vots en contra de l’equip de govern. En el debat el regidor de la CUP, Otger Amatller, va mostrar gràficament amb una pissarra que si l’ajuntament assumís els projectes directament hi sortiria guanyant. Per la seva part, Pere Regull, de CiU va demanar que es deixés l’acord sobre la taula per poder estudiar la proposta amb millors condicions. El regidor del PP, Josep Ramon, es va mostrar a favor de l’esmena i en contra del plec de condicions per considerar que les zones blaves s’haurien de cedir només per a cinc anys. Des de l’equip de govern, Francisco Romero, va apuntar a la CUP que no es pot trivialitzar amb els números que van plantejar i va negar que s’estigui beneficiant a l’empresa SABA. Finalment el plec de condicions es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern. A la part final del Ple la CUP va presentar una moció demanant un referèndum per preguntar si els ciutadans volen que l’ajuntament gestioni les zones blaves però l’equip de govern la va rebutjar, tal i com va explicar el regidor d’ERC, Ramon Xena, perquè desprès d’haver aprovat el plec de condicions ja no tenia cap sentit. D’altra banda en el ple d’ahir es van aprovar les dues mocions que presentava CiU, una sobre mesures per evitar l’existència d’habitatges amb sobre ocupació i l’altra de rebuig a la inclusió de Catalunya en la indicació genèrica “Viñedos de España”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: