Divendres, 5 de setembre de 2025
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La verema 2006 ha fet rècord de graduació en algunes varietats i presenta un nivell d’ acidesa baix

A principis de setembre, ja s’ha veremat una part important del macabeu que presenta una sanitat excel·lent i graduacions molt superiors a altres anys. El responsable d’ assessorament vitícola del Departament d’Agricultura, Agustí Villaroya, ha explicat a la nostra emissora que hi ha macabeus que fan rècord de graduació amb 12’5 graus. Així, serà un any favorable per als vins amb cos.

Aquesta setmana ja es cull ull de llebre i xarel·lo i d’ aquí a pocs dies, començarà a veremar-se el merlot i la resta de varietats de cicle mitjà. La collita 2006 es caracteritza per els rècords de graduacions d’ algunes varietats i per un nivell d’acidesa baix. Una altra característica és que tota la verema està sent molt seguida. Agustí Villaroya

Collides ja fa més dies, les varietats primerenques presenten una sanitat excel·lent sense cap rastre de prodridura, a excepció esclar de les 700 hectàrees danyades per la pedra al Baix Penedès. La manca de botritis és fruit de la secada d’ aquest any que de tota manera, no ha influït massa però ha reduït el volum global.

Villaroya parla d’una verema entre un 10 i un 15% per sota de la mitjana del Penedès, que es compensarà per una graduació molt superior en algunes varietats.

Quant a les varietats tardanes, es van aprofitar de les petites pluges del mes d’ agost i presenten un aspecte sanitari i productiu força bo, que segons Villaroya es mantindrà si no hi ha canvis climatològics massa acusats en els propers dies.

La verema del 2006 al Penedès acabarà a finals de setembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: