Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Correllengua arriba a la seva desena edició

El Correllengua arriba enguany al seu desè aniversari amb el lema “Una llengua viva, un poble en marxa”. La desena edició del Correllengua persegueix els mateixos objectius que el van fer néixer: augmentar l’ús social de la llengua i reclamar la unitat d’aquesta.

La Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana, la CAL, és l’entitat organitzadora del Correllengua, una iniciativa que arriba aquest any a la seva desena edició. Ahir, el Via Fora! de Vilafranca va acollir la presentació del desè Correllengua. Diversos membres de la CAL de l’Alt Penedès van explicar els objectius de la iniciativa i els actes que s’han programat per als propers dies a 11 municipis de la comarca. És probable que altres municipis s’adhereixin amb més actes més endavant. Enguany, la comarca de l’Alt Penedès es troba emmarcada dins de la columna Guillem d’Efack i, per això, alguns dels actes tindran a veure amb la seva figura.

Els objectius del Correllengua segueixen sent els mateixos que fa deu anys: fer augmentar l’ús social de la llengua catalana i reclamar els mecanismes per tal de fer-ho possible i reclamar la unitat territorial i filològica de la llengua. Des de la CAL opinen que encara falta valentia política per afrontar aquestes demandes. Els organitzadors pretenen fer més actes que mai aquest any que es compleix el desè aniversari. S’hauran de superar els 600 actes en més de 400 municipis d’arreu dels països catalans.

Sota el lema “Una llengua viva, un poble en marxa”, el Correllengua vol implicar gent de totes les condicions per demostrar la vitalitat de la llengua catalana i fer una demostració de força als polítics. Els actes ja fa dies que han començat a la comarca, concretament a Torrelavit. Però, a Vilafranca, comencen aquest divendres a la Plaça Jaume I a dos quarts de 8 del vespre, quan s’iniciarà una cercavila pel centre amb la flama del Correllengua portada pels nois i noies del Club Natació de Vilafranca. A les vuit hi hauran les actuacions de Falcons, Castellers i Xicots de Vilafranca i, després, un sopar popular. En acabar el sopar, es farà la lectura del manifest a càrrec de Tomeu Mestre i la festa acabarà amb els concerts de Pont de Malura i Xitxarel·los. Els actes del Correllengua continuaran a Vilafranca i a molts altres municipis de la comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: