Dos joves emprenedors del Penedès dirigeixen una bodega on el client fa d’enòleg
Èric Enguita i Ignasi Romeu troben la manera d’incloure al consumidor de cava en el seu procés d’elaboració, sempre seguint un mètode artesanal i tradicional. La idea sorgeix a partir que hi havia molta gent que s’interessava en “fer-se cava” amb les seves famílies, companys de feina, empreses, o grups d’oci.
Enguita comenta que la seva voluntat és facilitar a les persones que tenen aquest interès, que puguin fer-se el seu propi producte.
La Bodega, que s’anomena Celler Can Batlle, ofereix la possibilitat de crear, al gust del client, el seu propi cava i poder participar en tot el procés d’elaboració, tot amb una prèvia formació.
El Celler ofereix un servei bàsic, cada client forma part en el procés d’elaboració del seu “cava a la carta”, des de la tria del vi base fins al degollat i l’expedició del producte que vol emprar per fer el seu cava i el temps de criança.
A la vegada, cada consumidor pot dissenyar-se la seva etiqueta, xapa, càpsula i fins i tot pot decidir el color de l’ampolla, òbviament a través d’un expert que posa a disposició el mateix celler. Els clients reben assessorament durant tot el procés per part de l’enòleg per poder obtenir el producte que millor s’adapti a les seves necessitats.
Pel que fa a la temporada que ara ha de començar. Èric Enguita apunta que esperen que la verema pugui acabar-se amb normalitat i que el vi base per a cava que se n’obtingui sigui de bona qualitat.
Aquest és el tercer any que posen en marxa aquesta iniciativa, i de moment es mostren satisfets de com està funcionant. Comenten que la majoria dels seus clients son de fora del Penedès, i persones que tenen un interès en conèixer com es desenvolupa tot el procés d’elaboració del cava i que d’aquesta manera es fan el seu propi producte.